Costa Pubilla – Planoles – Ripollès

El pic de Costa Pubilla, conegut també com a Cim de Pla de Pujalts, és una muntanya de 2.056 metres d’alçada que es troba a la comarca del Ripollès i està catalogat als 100 cims de la FEEC.

Trobem accés a aquesta ruta des del transport públic ja que aquesta comença a l’estació de tren de Planoles (R3 – Rodalies). En quant a la dificultat, s’ha de dir que aquest és un traçat per senderistes experimentats (nivell mitjà-alt) ja què el desnivell d’alguns trams és elevat, a més a més, la senyalització des de Planoles fins al Coll de Coma Ermada s’ha de fer seguint unes marques grogues i aquestes queden lleugerament amagades en alguns trams del camí.

Ara bé, si estem habituats a superar els reptes que ens presenta la muntanya, aquesta és una magnífica ruta al cor del Ripollès, on gaudirem amb excel·lència de la seva esplendor. Un cop a dalt de tot del cim, veurem en primer pla el Puigmal i els altres cims del Pirineu Oriental, com també altres indrets de la Catalunya Nord, Andorra i altres comarques veïnes. I com molts altres cims, si el dia és clar, serem testimonis de l’imponent Pedraforca.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment